Contest Makan & Menang

Contest Makan & Menang

Read More
Our Signature Breakfast

Our Signature Breakfast

Read More
Alor Setar Breakfast Station

Alor Setar Breakfast Station

Read More
Uniqueness of Kayatop

Uniqueness of Kayatop

Read More
ALOR SETAR BREAKFAST STATION

SARAPAN PAGI POPULAR DI ALOR SETAR

Alor Setar Breakfast Station yang terletak di Batu 3, Jalan Langgar merupakan salah satu warung sarapan pagi yang terkenal di Alor Setar. Kami menyajikan pelbagai menu sarapan pagi termasuk satu menu yang SANGAT RARE dan menjadi yang PERTAMA DI MALAYSIA.

Menu OLETTO, 1st in Malaysia! Tekstur petty Omelette yang lembut. Kecur air liur dibuatnya pagi-pagi. Serius! kami guna cheese dari Australia dan dibalut roti jala yang rangup dan ianya dihidangkan bersama kuah kari daging. AMAZING! New experience untuk family anda. Especially untuk breakfast!

OUR TAGLINE.

Keep Calm & Love Your Mornings.

WHAT WE DO.

Menyediakan pelbagai menu yang berkonsepkan sarapan pagi tradisional dan ala barat.

OUR MISSION.

Menyediakan sarapan pagi yang terbaik untuk semua peringkat masyarakat.

WHY CHOOSE US.

Port breakfast yang menyajikan pelbagai menu sarapan pagi yang RARE dan AWESOME!

TOP BREAKFAST

Top 6 most popular breakfast menus that everyone should give a try at Alor Setar Breakfast Station

Oletto

‘Signature Breakfast’ di Alor Setar Breakfast Station menggunakan homemade patty yang tebal dan lembut dilapisi kepingan cheese kemudiannya dibaluti dengan roti jala dan dihidangkan bersama dengan kuah kari daging.

Big Breakfast

Sarapan pagi popular di Alor Setar Breakfast Station yang terdiri daripada sekeping roti yang dibakar sempurna bersama sapuan mentega bawang putih, telur hancur, hashbrown, kacang panggang, dua batang sosej yang dihiasi dengan mayonis, sedikit sos cili dan nugget ayam tempura yang dilimpahi bersama sos lada hitam istimewa dan cheese nachos.

Kayatop

Kayatop rasa yang pasti meletop letop! Kombinasi dua keping roti tebal yang dibakar bersama mentega dengan gabungan kaya istimewa untuk rasa yang lebih ‘umphh‘. Ia juga dihidangkan bersama dua biji telur separuh masak. Menjadikan kombinasi menu sarapan pagi yang pasti tidak akan anda lupakan!

Breakfast Set

Menu sarapan pagi yang terdiri daripada sekeping roti, telur hancur, hashbrown, kacang panggang, sosej yang dihiasi dengan mayonis bersama sos cili dan sos lada hitam.

Roti Teloq Meleleh

Kombinasi melethopppp potongan tebal roti bakar ditampal dengan telur meleleh. Dihidangkan bersama sosej serta kacang panggang kemudiannya dihiasi dengan sos lada hitam, sos cili dan juraian mayonis yang membangkitkan lagi seri hidangan.

Roti Goyang

Gabungan hebat potongan tebal roti bakar yang disapu mentega disajikan bersama 2 biji telur separuh masak, kacang panggang, sosej yang dihiasi dengan mayonis serta sedikit sos cili.

BREAKFAST OF THE YEAR

“EMANG LAGI SYANTIK TIK TIK TIK TIK TIK” Argghh! Mem”Badriah” pulak pagi nie uoolss. Tak tahan beb! Mcm tue la abg Wan rasa masa pekena KAYATOP, menu baru ASBS! Kolaborasi telur separuh masak, kaya special dan roti putih yg dibakar manja mmg akan menghasilkan yg rasa UMMMPPHH!

Breakfast is everything. The beginning, the first thing. It is the mouthful that is the commitment to a new day, a continuing life.

A.A.GILL

Our Reviews

Top 20 reviews from our valuable customers

Lots of dishes to choose from, most of them are very well prepared. The nasi lemak is especially good, so are any of the dishes containing eggs. We tried the roti jala, it was a disappointment as the curry is too sweet and the roti was too tough and springy. Need to improve on that. Drinks selections are good too, with various instant coffees and teas to choose from. The place can be packed sometimes as the seating is very limited. Parking is at the side of the road, so we have to be extra careful with the traffic. Staff is friendly and attentive. Keep up the good work!

Elly M

Elly M

Google Reviewer

We had an amazing breakfast at Alor Setar Breakfast Station. Worth a try!

Norhanum Hasbullah

Norhanum Hasbullah

Government Officer

I couldnt believe that i could find a place for an english breakfast in Alor Setar until i visited this place. At and affordable price this modest shop sure satisfied my taste bud for an english breakfast!

Ashkurina Zack

Ashkurina Zack

Google Reviewer

Good place to have a decent malay and western breakfast.. its signature dish is oletto which is a combination of roti jala, omelette and cheese served with curry.. something that everyone must try! Parking space and seating area is very limited. Would be much convenient if you do takeaway.

Nor Izati Azmee

Nor Izati Azmee

Traveller

Location is a bit hard to find, but the food really delicious, the price are really not expensive at all, worth to try when you pass by here.

Tracy Wong

Tracy Wong

Food Reviewer

Kedai mkn antara yg paling awai buka sekitar alor setar. Makanannya pelbagai kalau nak berat nasi lemak ada, tak mau berat sangat mcm2 roti pun ada, paling sedappp Oletto yg nie memang takdak kat tempat lain. Highly recommended for breakfast in Alor Setar. Good job Alor Setar Breakfast Station😘

Dasuki Ahmad

Dasuki Ahmad

General Manager

A must try for those who want simple yet fulfilling breakfast and alternatives for rice. Good place for an early breakfast. Breakfast concept is more like western style e.g. sausages, hashbrown, omelette, baked beans. They also have common food like nasi lemak and roti jala. Parking can be quite hard to find if many people come to this place.

Zulkamal Ober

Zulkamal Ober

Traveller

Good place to go if you are looking for an unusual breakfast. Love the Oletto which is a crab patty (like murtabak filling), topped with cheese and wrapped with Roti Jala. Kayatop is also good. We came around 9am on Saturday morning and it is full with customers. We are lucky that’s one vacant table. There is no printed menu aside from the one in the wall near the counter. We are seated at the shop next door and we can’t see the menu. Overall a good experience will come again.

Helyanti Hamdan

Helyanti Hamdan

Google Reviewer

Pagi ni kawan baik admin ajak p sarapan di Alor Setar Breakfast Station. Memang sempoi, sedap dan ringkas. Konsep dia warung ja. Tapi menu rare dan ke arah barat dan timur. Admin dan rakan pekena oletto dan nasi lemak ayam. Kalau hampa nak tau menu oletto ni harta intelek depa. Kira nak makan kena sini saja yang asli.. Hihi.. Rasa memang sedap dan ringkas.

Kedah Perlis Foodie

Kedah Perlis Foodie

Foodie Influencer

First time mai 😁 ramainya orang!!! Berdiri oi tunggu orang habih makan haha 😂 Tapi menu banyak & semua menarik. We ordered Breakfast Set each & extra plate of roti gedik 😆 sedapppp! Orang ramai tp servis cepat so 👍🏻👍🏻👍🏻

Anna Irfan

Anna Irfan

Tuition Co-Founder

Warung tepi jalan ni bukan kaleng kaleng. Breakfast omputih uolls. Sebelum ni dah biasa makan murtabak cheese or nan cheese kan. Hari ni kita makan Oletto – roti jala omellete cheese 😁. KayEl belum jumpa lagi camnih. Rasa dia mmg cenggini 👍👍👍 Orang Langgaq mmg osem!

Syikin Yusof

Syikin Yusof

Food Reviewer

Menu banyak, servis tiptop. Tak perlu ruang kedai yang gah untuk tarik pelanggan. Datang dan nikmati sendiri kelebihannya.

Kopie Biru

Kopie Biru

Business Owner

Bagi org yang firstimer datang kedah ni, nak breakfast pagi boleh cari kedai ni. Trylah menu2 yg rare2, sedap, servis cepat, tukang amik order sangat bersabar menjawab soalan kami. TERBAIKKK!

Nurfazlina

Nurfazlina

Teacher

Sepanjang balik kedah tiap2 pagi kat sini kalau kedai tak tutup. Menu dia rare tak pernah jumpa kat kedai lain.

Zulhafiz Naim

Zulhafiz Naim

Teacher

Sambai nasik lemak mmg maveles, pedaih sampai ke otak. Roti Jala garing sgt maveles. Paling maveles adalah Oletto Double cicah kari dgn sambai!

Aidil Arsad

Aidil Arsad

Lawyer

Must try Oletto their signature!

Imran Tajuddin

Imran Tajuddin

Restaurant Owner

Came across by chance while looking for breakfast. Loved the foods. Had the Kaya Top, english breakfast set, telur gedik set and nasi lemak. Love their breads. Fast services. Would rate it as a must visit breakfast port.

Hakimah Osman

Hakimah Osman

Associate Professor

Makanan semua sedap, byk pilihan & fast service. Baru order lepas 2 minit dahhh siaappp 😍 fav saya roti telur kapit dan kayatop. Makan satu saja xcukup 😆 Jangan lupa cuba nasi lemak. Ketagih kalau dah makan sekali hari hari nak lagi hihi. Kalau taknak tunggu lama hari cuti jangan lupa datang awal 😘 Semoga ASBS terus maju dan cepat2 buka cawangan seluruh malaysia 👍🏻👍🏻👍🏻

Nur Afifah

Nur Afifah

Student

One of the best breakfast place in Alor Setar. Their dishes very delicious and superb. Reasonable price. Must order the nasi lemak because tester of nasi lemak so good and smooth. Highly recommended for this place💕

Bi Cuifen

Bi Cuifen

Food Reviewer

Call Now ButtonCALL NOWScroll Up